Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Le grand départ

En ce 27 Décembre 2013 me voici parti pour la Corée du Sud ! 10.000 kilomètres à parcourir comprenant une escale à Shanghai (Chine), 10 heures de vol jusqu'à Shanghai, où j'y reste 19H pour en profiter, puis 1h30 de voyage supplémentaire jusqu'à Incheon (Corée) et enfin, un peu de trajet en bus pour aller jusqu'à Séoul.

Paris -> Shanghai

11 heures de vol c'est long, très long. Les seules occupations sont les vidéos à la demande, musiques, et les repas (Heureusement dormir faire passer le temps).

Dîner

Pour le dîner,  Air-France nous à servi un repas au choix parmi le menu de Cuisine Française et un menu de Cuisine Chinoise. Comme je vais en Asie, je n'ai pas hésité à prendre le menu Chinois qui était:

Entrée
  • Poulet fumé sauce pang pang aux cacahuètes
  • Rondelles de concombres

Dîner Chinois Air-France

Plat
  • Boeuf sauté sauce poivre noir
  • Champignons
  • Riz
Dessert
  • Dés d'ananas
  • Biscuit sachima aux raisins secs
  • Thé

Petit-Déjeuner

A l'aube, vers 9H du matin, soit 15H ou 16H heure local, un petit-déjeuner nous a été servi.

  • Pain, Brioche
  • Beurre, Confiture
  • Yaourt, Compote
  • Oeufs brouillés
  • Jus d'orange
  • Thé

Petit Déjeuner Air-France

 

Après ce long trajet épuisant, à cause du bruit constant des moteurs, et du fait de rester assis sans bouger pendant des heures…, j'arrive enfin à Shanghai avec une halte de 19H qui me donne l'opportunité de visiter cette ville lumineuse.

J'ai dédié un article complet à Shanghai, que vous pouvez retrouver ICI.

Shanghai -> Incheon & Séoul

Me revoici parti pour 1H30 d'avion pour arriver à ma destination final, Youpiii ! Ayant pris l'avion à 12H30 heure locale, un repas nous a été servi.

Entrée
  • Salade de carottes, tomates, et ????

Repas China Eastern Airlines

Plat
  • Boeuf / Carottes
  • Riz
Dessert
  • Salade de fruits